Otto’s blog

dialogen, over sociaaldemocratie zonder dogma

Martin van Rijn, de beste ooit op Volksgezondheid.

| 3.798 keer bekeken | Reageer

Els Borst was de bekendste minister op Volksgezondheid, misschien omdat ze dokter was en bovendien een aardig mens. Ze heeft vooral successen behaald in ethische vraagstukken. Belangrijk, maar de echt grote politieke uitdagingen in de zorg gaan over het stelsel van kostenbeheersing.

Bij de aanpak van dat stelsel leek Hans Hoogervorst de meest daadkrachtige bewindspersoon. Maar zijn verzekeraarsbudgettering en DBC’s hebben uiteindelijk de duurste ziekenhuiszorg ter wereld opgeleverd – althans, na de VS. Logisch, er is geen werkelijke concurrentie tussen de vier grote zorgverzekeraars. En de DBC’s, of hoe ze nu ook heten, zijn volkomen ondoorzichtig, dus onbeheersbaar.

Martin van Rijn is de echte kampioen, de beste bewindspersoon ooit op Volksgezondheid… Lees verder op: http://www.skipr.nl/blogs/id1943-martin-van-rijn-de-beste-ooit-op-volksgezondheid.html

Lukt het niet de link te openen, dan moet je eerst gratis lid worden van de dagelijkse nieuwsbrief van Skipr. Skipr noemt zich ‘toonaangevend in de zorg’. Terecht, vind ik. Hier de link om lid te worden: http://buzz.skipr.nl/newsletter.aspx 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Martin van Rijn, de beste ooit op Volksgezondheid., 1.0 out of 5 based on 1 rating

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.